Grönytor

Konstgräs

Vi sköter Lerums kommuns konstgräsplaner. Plogning sker med specialplogar.Men utan värme under planen så är planerna känsliga för snö och minusgrader. Under vintern lämnas information om senaste åtgärd gjord av oss ev.samt vår bedömning

Länkar: Plogning, Plogning, Saltning och SladdningVi försöker att uppdatera löpande vartefter åtgärderna är färdiga:

20211130 Kraftigt snöfall idag. Vi har fått en beställning på att rensa planerna i veckan och påbörjar så snart nederbörden avtar. Prognosen säger fortsatt nederbörd under dagarna i veckan så spelbarheten kommer att vara svårbedömd till en början.

20211201 Tömt planerna på snö under dagen. Kraftigt snöfall drog in vid 14 och pågår till tidig morgon. Om prognosen håller i sig bör ett uppehåll på ett par dagar komma inom kort och det blir således möjligt att få planerna spelbara.

Rydsbergsplan: 211202 Plogad
Flodala: 211202 Plogad
LP-Park: 211201 Plogad
Stenkullens Ip: 211203 Plogad
Knappekulla: vinterstängd
Hulanplan: 211203 Plogad

V. 2-15.
Snöröjning sker på vardagar under dagtid enligt beställning, bokningar på 3h sammanhängande i fri proriteras. Beroende på snömängder och temperaturer hinner vi olika mycket vid nederbörd. Det som inte blir gjort samma dag fortsätter vi med dagen efter mao. Finns det tillräcklig bokning på en plan (3h sammanhängande) fortsätter snöröjning på jourtid (inkl helg).
VIKTIGT! Om planen inte är röjd är det viktigt att man inte handskottar delar av den, risken är stor att kanterna/vallarna fryser fast och att detta då inte går att ta bort utan att man då riskerar att skada planen.
Bilden tagen 24/1-07 på Flodala.


Lerums Mark & Anläggnings AB (LMA)